Semnatura-electronica-avansata
// despre aceasta solutie

Ce presupune semnatura
electronica avansata

Captura semnaturii pe orice dispozitiv (pad, PC sau telefon mobil), cu fisier de date biometrice atasat (viteza, acceleratie, presiune etc.) pentru a permite autentificarea sau analiza ulterioara a semnaturii. Sursa imagine: docusign.com
Conform Regulamentului (UE) NR. 910/2014 al Parlamentului European si al Consiliului, din 23 iulie 2014, privind identificarea electronică și serviciile de încredere pentru tranzacțiile electronice pe piața internă și de abrogare a Directivei 1999/93/CE:

O semnătura electronică avansată îndeplinește următoarele cerințe:

(a) face trimitere exclusiv la semnatar; (b) permite identificarea semnatarului; (c) este creată utilizând parametrii de creare a semnăturilor electronice, are un nivel ridicat de securizare; și (d) blocheaza fisierul semnat, astfel încât orice modificare a continutului ulterioară semnarii, este imposibila.

Se poate utiliza pentru semnarea contractelor si a documentelor oficiale interne sau externe ale companiei, precum si in relatia cu institutiile publice si autoritatile statului roman (conform OUG nr. 38/ 2020)
// avantajele solutiei

Care sunt avantajele

  • Optimizarea procesului de semnare, reducerea timpului si a resurselor necesare semnarii, actualizarii si scanarii documentelor companiei
  • Cresterea productivitatii si eficientei angajatilor implicati in acest proces
  • Posibilitatea semnarii documentelor de pe mai multe dispozitive si din diverse locatii
  • Reducerea costurilor companiei, prin renuntarea la hartii
  • Garantarea autenticitatii si integritatii documentelor
  • Rapiditate in procesarea imaginii si calitate foarte buna a imaginii semnaturii si a datelor biometrice (rapiditate, acceleratie etc.)
  • Captarea semnaturii intr-un mediu sigur

// Ai nevoie de o solutie pentru semnatura electronica avansata?

Doresti mai multe detalii?

// clientii nostri

Ne-au acordat incredere

Emilia Clarke
Biblioteca Judeteana Arad,
Servicii oferite: Scanare colectie periodice vechi si conversie in format cautabil (OCR-izat)
"A fost un proiect important pentru noi si aveam nevoie de o firma care sa indeplineasca anumite standarde de calitate si deopotriva sa aiba preturi competitive. Am gasit la DOCSYS o echipa de profesionisti care ne-au oferit ceea ce ne doream, cu ajutorul celor mai noi tehnologii in domeniu cat si a know-how-ului. Promptitudinea si calitatea oamenilor de aici a fost un alt aspect pe care l-am apreciat si care ne face sa-i recomandam cu incredere."
Emilia Clarke
Muzeul National de Istorie a Romaniei,
Servicii oferite: Scanare carte veche si arhivare pe microfilm color
"Digitizarea si arhivarea pe microfilm color a cartilor vechi si a hartilor reprezinta cel mai bun mod prin care putem transmite peste generatii, cultura si istoria romanilor. Sunt documente rare, de patrimoniu, afectate de timp, iar faptul ca le avem acum pe microfilm color in siguranta pentru cateva sute de ani, este un lucru extraordinar. Pentru aceasta actiune importanta am ales sa lucram cu DOCSYS, un pionier al microfilmarii in Romania si un vechi colaborator al Muzeul National de Istorie a Romaniei."