Scanare carte veche si documente rare
// despre acest serviciu

Ce presupune scanarea
de carte si documente rare

Acces rapid si facil la informatie valoroasa prin transpunerea in format electronic a cartilor / documentelor rare, fara a afecta starea de prezervare a acestora.

Scanarea de carte veche este o solutie tot mai des folosita la nivel global pentru conservarea, prezervarea colectiilor si accesul facil al utilizatorului la informatie. Solutia asigura accesul instant la informatie valoroasa, fara a afecta starea de conservare a originalului si poate fi folosita pentru documente de patrimoniu ca: incunabule, carti rare, manuscrise, stampe, fotografii, periodice de epoca etc.

// avantajele scanarii

Care sunt avantajele

 
  • Posibilitatea accesarii si consultarii materialelor indiferent de programul bibliotecii
  • Acces instant la documente, din orice locatie, la orice ora si de pe orice device (computer, tableta, telefon etc.)
  • Prezervarea originalului prin mentinerea sa in stare de conservare
  • Redarea fidela a continutului informatiei
  • Pastrarea formei originale a documentului, indiferent de tipul acestuia (carti, reviste, colectii de ziare etc.)
Scanarea de documente traditionale in scopul conservarii, prezervarii colectiilor si accesului facil al utilizatorului la informatii este o metoda folosita cu preponderenta in bibliotecile din intreaga lume, pentru crearea bibliotecilor virtuale care permit repunerea in circulatie a unor carti/articole/periodice etc., altfel inaccesibile datorita vechimii si unicitatii lor. Daca primele procedee presupuneau dezmembrarea volumului, astazi, tehnicile moderne permit scanarea documentelor rare fara a afecta starea acestora.

DocSys foloseste cele mai noi tehnici de scanare, asigurand o solutie complet integrata de conversie in format electronic. Procesul de manipulare a documentelor, transfer si digitizare garanteaza o productivitate ridicata si mentinerea integritatii fizice a documentului.

// Ai nevoie de servicii de scanare carte veche si documente rare?

Doresti mai multe detalii?

// clientii nostri

Ne-au acordat incredere

Emilia Clarke
Biblioteca Judeteana Arad,
Servicii oferite: Scanare colectie periodice vechi si conversie in format cautabil (OCR-izat)
"A fost un proiect important pentru noi si aveam nevoie de o firma care sa indeplineasca anumite standarde de calitate si deopotriva sa aiba preturi competitive. Am gasit la DOCSYS o echipa de profesionisti care ne-au oferit ceea ce ne doream, cu ajutorul celor mai noi tehnologii in domeniu cat si a know-how-ului. Promptitudinea si calitatea oamenilor de aici a fost un alt aspect pe care l-am apreciat si care ne face sa-i recomandam cu incredere."
Emilia Clarke
Muzeul National de Istorie a Romaniei,
Servicii oferite: Scanare carte veche si arhivare pe microfilm color
"Digitizarea si arhivarea pe microfilm color a cartilor vechi si a hartilor reprezinta cel mai bun mod prin care putem transmite peste generatii, cultura si istoria romanilor. Sunt documente rare, de patrimoniu, afectate de timp, iar faptul ca le avem acum pe microfilm color in siguranta pentru cateva sute de ani, este un lucru extraordinar. Pentru aceasta actiune importanta am ales sa lucram cu DOCSYS, un pionier al microfilmarii in Romania si un vechi colaborator al Muzeul National de Istorie a Romaniei."