Arhivare electronica
// despre acest serviciu

Ce presupune
arhivarea electronica

Arhivarea electronică oferă un back-up esențial pentru arhivele fizice și permite accesul la informații digitale oricând și de oriunde. Prin intermediul serviciilor noastre, îți oferim analiza arhivei fizice, scanarea și capturarea documentelor, procesarea imaginilor și stocarea informațiilor în condiții perfecte de securitate.

Arhivarea electronică transformă documentele fizice existente în imagini digitale prin scanare de mare viteză, care sunt ulterior organizate într-o arhivă electronică.

Procesul include:

  1. Analiza arhivei fizice și electronice: evaluăm și catalogăm documentele existente pentru a determina cea mai eficientă metodă de digitalizare;
  2. Scanarea și capturarea documentelor: utilizăm echipamente performante pentru a scana documentele la rezoluții între 150 și 300 dpi, în format monocrom, tonuri de gri sau color;
  3. Indexarea informațiilor: organizăm datele scanate pe baza cuvintelor cheie sau conținutului, facilitând regăsirea rapidă a informațiilor;
  4. Stocarea și arhivarea electronică: asigurăm stocarea datelor în medii electronice securizate, accesibile în formate PDF, JPEG sau TIF.
// avantajele arhivării electronice

Care sunt avantajele

  • Acces rapid la documente, respectiv ai posibilitatea de a găsi și accesa documentele în format electronic la o rezoluție foarte bună, de oriunde și oricând
  • Back-up pentru arhiva fizică, prin protejarea documentelor importante împotriva pierderii sau deteriorării
  • Gestionare ușoară, respectiv organizarea și administrarea arhivelor digitale devine mult mai simplă și eficientă
  • Indexare personalizată, respectiv poți organiza arhiva digitală conform criteriilor de indexare și arhivare care îți sunt cele mai convenabile
  • Reducerea spațiului de stocare fizic necesar pentru depozitarea documentelor, transformându-le în fișiere digitale ușor accesibile.

În cazul unei companii de asigurări care implementează arhivarea electronică pentru polițele de asigurare și dosarele de sinistre, estimăm reducerea timpului de acces la dosare cu 50%. Spațiul de stocare fizică a fost redus cu 70%, permițând companiei să răspundă rapid la solicitările clienților, ceea ce îmbunătățește semnificativ satisfacția acestora.

În cazul unei primării care decide să arhiveze electronic documentele de urbanism și permisele de construcție, accesul la documente devine instantaneu. Timpul de căutare și procesare a cererilor estimăm că ar scădea cu aproximativ 60%. De asemenea, transparența și accesibilitatea pentru cetățeni s-ar îmbunătăți considerabil, economisind spațiu și resurse administrative.

Prin utilizarea serviciilor noastre de arhivare electronică îți asiguri o gestionare eficientă și sigură a documentelor, îmbunătățind considerabil accesul la informații și optimizând resursele.

// Ai nevoie de servicii de arhivare electronică?

Dorești mai multe detalii?

// clienții noștri

Ne-au acordat încredere

Emilia Clarke
Biblioteca Judeteana Arad,
Servicii oferite: Scanare colectie periodice vechi si conversie in format cautabil (OCR-izat)
"A fost un proiect important pentru noi si aveam nevoie de o firma care sa indeplineasca anumite standarde de calitate si deopotriva sa aiba preturi competitive. Am gasit la DOCSYS o echipa de profesionisti care ne-au oferit ceea ce ne doream, cu ajutorul celor mai noi tehnologii in domeniu cat si a know-how-ului. Promptitudinea si calitatea oamenilor de aici a fost un alt aspect pe care l-am apreciat si care ne face sa-i recomandam cu incredere."
Emilia Clarke
Muzeul National de Istorie a Romaniei,
Servicii oferite: Scanare carte veche si arhivare pe microfilm color
"Digitizarea si arhivarea pe microfilm color a cartilor vechi si a hartilor reprezinta cel mai bun mod prin care putem transmite peste generatii, cultura si istoria romanilor. Sunt documente rare, de patrimoniu, afectate de timp, iar faptul ca le avem acum pe microfilm color in siguranta pentru cateva sute de ani, este un lucru extraordinar. Pentru aceasta actiune importanta am ales sa lucram cu DOCSYS, un pionier al microfilmarii in Romania si un vechi colaborator al Muzeul National de Istorie a Romaniei."