Arhivare electronica
// despre acest serviciu

Ce presupune
arhivarea electronica

Back-up pentru arhiva fizica si acces la informatia digitala, oricand si de oriunde, prin intermediul serviciilor de arhivare electronica (analiza arhiva fizica, scanare si captura documente, procesare imagini etc.).
Arhivarea electronica este procedeul prin care documentele din arhiva fizica existenta sunt transformate in imagini. Prin scanare de mare viteza si ulterior transpuse intr-o arhiva electronica. Arhivarea electronica de documente include: analiza arhivei fizice (suport hartie) si a arhivei de documente electronice (suport vizual) existenta; scanarea si captura documentelor din unitati arhivistice; indexarea informatiei care a fost scanata si preluata electronic (dupa cuvinte cheie sau continut); stocarea si arhivarea informatiilor intr-un mediu electronic, in conditii perfecte de securitate.
// avantajele arhivarii

Care sunt avantajele

  • Acces rapid la documente in format electronic sau la rezolutie foarte buna
  • Back-up pentru arhiva fizica
  • Usurinta in gestionarea arhivelor digitale
  • Posibilitatea de a organiza arhiva digitala dupa criterii de indexare si arhivare
Scanarea documentelor tipice din arhiva fizica se realizeaza la rezolutii cuprinse intre 150 si 300 dpi, monocrom, tonuri de gri sau color, la valori diferite ale luminozitatii si ale altor parametri ce difera in functie de natura si starea documentelor scanate. Fisierele rezultate pentru arhiva digitala sunt formate accesibile ca PDF, JPEG sau TIF (pentru rezolutia originala). DocSys ofera servicii complete de arhivare electronica, de la scanarea documentelor de diferite dimensiuni cu cele mai performante echipamente si pana la organizarea documentelor livrate in arhiva electronica si aplicatii software de management a arhivei electronice. Organizarea arhivei electronice se realizeaza in functie de criteriile de indexare si arhivare alese de dumneavoastra. Fie reconstituind arhiva originala, fie restructurand arhiva dupa o noua ierarhie, adecvata accesarii si gestionarii eficiente a documentelor electronice.

// Ai nevoie de servicii de arhivare electronica?

Doresti mai multe detalii?

// clientii nostri

Ne-au acordat incredere

Emilia Clarke
Biblioteca Judeteana Arad,
Servicii oferite: Scanare colectie periodice vechi si conversie in format cautabil (OCR-izat)
"A fost un proiect important pentru noi si aveam nevoie de o firma care sa indeplineasca anumite standarde de calitate si deopotriva sa aiba preturi competitive. Am gasit la DOCSYS o echipa de profesionisti care ne-au oferit ceea ce ne doream, cu ajutorul celor mai noi tehnologii in domeniu cat si a know-how-ului. Promptitudinea si calitatea oamenilor de aici a fost un alt aspect pe care l-am apreciat si care ne face sa-i recomandam cu incredere."
Emilia Clarke
Muzeul National de Istorie a Romaniei,
Servicii oferite: Scanare carte veche si arhivare pe microfilm color
"Digitizarea si arhivarea pe microfilm color a cartilor vechi si a hartilor reprezinta cel mai bun mod prin care putem transmite peste generatii, cultura si istoria romanilor. Sunt documente rare, de patrimoniu, afectate de timp, iar faptul ca le avem acum pe microfilm color in siguranta pentru cateva sute de ani, este un lucru extraordinar. Pentru aceasta actiune importanta am ales sa lucram cu DOCSYS, un pionier al microfilmarii in Romania si un vechi colaborator al Muzeul National de Istorie a Romaniei."