Arhivare microfilmata
// despre acest serviciu

Ce presupune
arhivarea microfilmata

Prezervarea informatiei pe durate foarte mari de timp (pana la 500 de ani) si acces facil pentru consultare si distributie (fara suport software sau echipamente complicate).
Arhivarea microfilmata (sau arhivarea pe microfilm) este una dintre cele mai eficiente, sigure si durabile modalitati de arhivare de documente pentru o perioada indelungata de timp, de pana la 500 de ani.

Arhivarea microfilmata este alternativa arhivarii digitale pentru prezervarea informatiei pentru o perioada foarte mare de timp si este folosita de institutii ca: galeriile de arta, muzeele, arhivele de film sau chiar spitalele si institutiile financiare.
// avantajele microfilmarii

Care sunt avantajele

  • Disponibilitatea informatiilor oricand este nevoie de ele
  • Posibilitatea conversiei de formate microfilmat – digital – fizic
  • Acces la documente pe termen foarte lung (pana la 500 de ani)
  • Acces la informatie fara suportul aplicatiilor software sau a unor echipamente complexe
Prin arhivarea pe microfilm, Germania isi protejeaza mostenirea culturala de dezastre naturale sau razboaie. Arhiva se afla sub pamant si contine 1500 de containere din otel, cu microfilme ce stocheaza aproximativ 900 milioane de imagini din arhivele germane si muzee. Acestea se vor pastra in siguranta acolo, 500 de ani, cat este durata de viata a unui microfilm.

Este o initiativa extraordinara prin care se asigura transmiterea catre urmasi a istoriei si culturii unei tari – de urmat de catre orice natiune, inclusiv de Romania.

Furnizor de servicii de arhivare pe microfilm de peste 12 ani, DocSys ofera servicii profesionale de arhivare microfilmata pe microfilm alb/negru si color. Serviciile noastre includ arhivarea microfilmata a documentelor de diferite formate (inclusiv desene industriale de mari dimensiuni) si gestionarea informatiile aditionale (metadate) sau indexurile asociate.

Specificatii pentru arhivare pe role de microfilm Pentru procesul de arhivare a documentelor pe microfilm se folosesc urmatoarele conversii:
  • Rola microfilm de 16mm – pentru documente origininale A5, A4, A3 & A2
  • Rola microfilm de 35mm – pentru documente originale de la A5 la A0
Raportul lungime rola, cadre per mediu, dimensiune originala:
  • 16mm – rola de 40 m, 2400 cadre pe rola, dimensiuni originale de la A5 la A2
  • 35mm – rola de 30.1m, 680 cadre pe rola, dimensiuni originale de la A5 la A0

// Ai nevoie de servicii de arhivare microfilmata?

Doresti mai multe detalii?

// clientii nostri

Ne-au acordat incredere

Emilia Clarke
Biblioteca Judeteana Arad,
Servicii oferite: Scanare colectie periodice vechi si conversie in format cautabil (OCR-izat)
"A fost un proiect important pentru noi si aveam nevoie de o firma care sa indeplineasca anumite standarde de calitate si deopotriva sa aiba preturi competitive. Am gasit la DOCSYS o echipa de profesionisti care ne-au oferit ceea ce ne doream, cu ajutorul celor mai noi tehnologii in domeniu cat si a know-how-ului. Promptitudinea si calitatea oamenilor de aici a fost un alt aspect pe care l-am apreciat si care ne face sa-i recomandam cu incredere."
Emilia Clarke
Muzeul National de Istorie a Romaniei,
Servicii oferite: Scanare carte veche si arhivare pe microfilm color
"Digitizarea si arhivarea pe microfilm color a cartilor vechi si a hartilor reprezinta cel mai bun mod prin care putem transmite peste generatii, cultura si istoria romanilor. Sunt documente rare, de patrimoniu, afectate de timp, iar faptul ca le avem acum pe microfilm color in siguranta pentru cateva sute de ani, este un lucru extraordinar. Pentru aceasta actiune importanta am ales sa lucram cu DOCSYS, un pionier al microfilmarii in Romania si un vechi colaborator al Muzeul National de Istorie a Romaniei."